Tag: баристи

bartender

Со обука за братендери и баристи во Охрид до светските метрополи

Заврши обуката за бартендери во Охрид. Дваесет невработени лица ќе се стекнат со меѓународен сертификат за бартендер а со тоа добиваат извонредна можност за вработување во баровите низ светските метрополи. Охрид ги доби првите едуцирани бартендери, односно професионалци за приготвување коктел во баровите. Денеска во охридското средно угостителско училиште „Ванчо Питошески“ 20 невработени лица кои ја следеа обуката за стекнување со меѓународен сертификат за бартендер, полагаа испит. Идните бартендери задоволни се од обуката и велат дека воопшто не била тешка, а дел од нив веќе имале искуство...

Continue reading

barmen

Професионални обуки за баристи и бармени за невработените

Туристичкиот кластер ЕДЕН на младите невработени лица им нуди можност за професионална обука за баристи и бармени. Нивниот јавен повик е дел од  проектот за унапредување и подигнување на квалитетот на услугите во угостителството, а финансиски поддржан од германската организација Гиз Ред како и УНИДО фондацијата на УНЕСКО. Младите невработени лица од Охрид имаат можност за професионална обука за баристи и бармени. Туристичкиот кластер ЕДЕН од Охрид објави јавен повик за таа цел, а во насока на подобрување на квалитетот на услугите во угостителството.  Кандидатите, наредната сабота, на 16 Август...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad