Tag: барикадите

barikadi

Косовските срби подигнаа барикада висока 3 метри

Состојбите на Косово иако се оценуваат како делумно смирени, сепак Србите ноќта ја минаа на барикадите. Состојбите на Косово иако се оценуваат како делумно смирени, сепак Србите ноќта ја минаа на барикадите. Во текот на ноќта барикадите се дополнително зајакнати. На патот Приштина – Рударе Србите подигнаа ѕид висок три метри со што е оневозможен сообраќајот до Јариње. На главниот мост во Косовска Митровица Србите истурија четири шлепери ситен каме. Кога околу 21.30 два шлепера истураа песок на мостот, возачите биле каменувани, но на тоа голема група Срби возврати исто така со камења, а...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top