Tag: барање

potpisi

Нови барања

Здружението на граѓани „Охрид 5 ти септември“ со нови барања до институциите. Сугерираат прилагодување на законот за заштита и спасување со законот за внатрешна пловидба. Исто така бараат веднаш да се преземат мерки да се инсталира навигационен систем за пратење на пловните објекти, како и комуникационен систем и систем за евиденција на патници. Здружението на граѓани „Охрид 5-ти септември“, на денешната пресс конференција информираше дека до денес биле собрани 8000 потписи, од граѓани кои ја поржуваат нивните цели и активности. Претседателот на ова здружение истакна дека сега бараат  да се...

Continue reading

Aleksandar Petreski

Средношколците со барање до Петрески

Гимназијаците  побараа од  градоначалникот да се среди  спортскиот терен позади училишната зграда. Гимназијаците побараа од градоначалникот да се среди спортскиот терен позади училишната зграда. Членовите на младинската органзиција при гимназијата Св. КлиментОхридски се сретнаа со градоначалникот Александар Петрески. Наум Митрески, претседател  на младинската органзиција при  Св. Климент  Охридски, од името на средношколците на оваа образовна установа побара подршка во реализиција на проектот „Младите и спортот“. Тоа значи асфалтирање на  спортскиот терен позади училишната зграда, поставување...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top