Tag: бараше

Прекрасен концерт одржа Фолклорниот Ансамбл „Отекс фолк“. Играорците одбележаа 3 и пол децении постоење, а за настапот се бараше билет повеќе. Маестрално беа одиграни ора од охридско, но и од останатите краишта на земјава.

Прекрасен концерт одржа  Фолклорниот Ансамбл „Отекс фолк“. Играорците одбележаа  3 и пол децении постоење, а за настапот  се бараше билет повеќе. Маестрално беа одиграни  ора од охридско, но и од останатите краишта на земјава.  Јубилејот 35 години постоење на Фолклорниот Ансамбл „Отекс фолк“ беше одбележан со прекрасен целовечерен концерт на 4 генерации играорци и 2 музички постави. Сегашните и поранешните членови на ансамблот го прикажаа нашето фолклорно богатство пред преполната сала во Центарот за култура „Григор Прличев“. Љубителите на народниот фолклор ја исполнаа салата до последното место....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad