Tag: барам

Ohridsko vostanie

Премиерно издание „Охридското востание“ на охриѓанецот Илија Пиперкоски

Со овој документарец, Пиперкоски, ќе и открие малку познати факти за ова значајно македонско-албанско востание кое однело многу жртви токму од нашиот крај. Документарниот филм на охриѓанецот, Илија Пиперкоски, „Охридското востание“, во понеделник ќе ја доживее својата телевизиска премиера. Овој филм на охридскиот режисер го обработува малку познатото, дури може да се каже и историски скриеното Охридско востание дигнато со заеднички македонско-албански сили, а против тогаш окупаторските српски сили . За работата на овој документарец, Пиперкоски вели дека било вистинска чест и задоволство, па...

Continue reading

Aleksandar Petreski

Петрески бара фабричките комплекси да се нудат како индустриска зона

Првиот човек на Охрид, Александар Петрески 2011 ја оцени како една од најтешките години на економски план од осамостојувањето на земјава. Првиот човек на Охрид, Александар Петрески 2011 ја оцени како една од најтешките години на економски план од осамостојувањето на земјава. Најболната точка на градот е невработеноста на повеќе од 10.000 граѓани кои останаа без работа од некогашните фирми Отекс, Слобода,  Братство, Застава и од Емо, вели Петрески. Јас од Владата и од Премиерот барам еднаков третман кон Охрид за да се вработат охриѓани како што тоа го имаат кон другите градови каде што се отвараат...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top