Tag: бараа

ОК ВМРО ДПМНЕ: Жителите на Стар град не бараа рампи и не се должни да плаќаат за картички

Жителите на Стар град не бараа рампи и не се должни да плаќаат за картички, кажа Кирил Пецаков од ВМРО ДПМНЕ на денешната прес конференција. Од ОК на ВМРО ДПМНЕ бараат Градоначалникот да го поништи решението. Обвинуваат дека зонското пракирање и режимот на сообраќај во стариот дел на градот се избрзани проекти со низа недостатоци.   Поставувањето на рампите во центарот на градот и Горна порта, во период кога туристичката сезона е започната, за ОК на ВМРО ДПМНЕ е неразумен и несовесен потег на локалната власт. Според нив решението на локалната да се ограничи движењето на автомобилите во стариот...

Continue reading

profesionalni vojnici

Професионалните војници ќе добијат пензија

Професионалните војници, кои со години бараа зголемување на старосната граница, односно решение како да обезбедат егзистенција по завршувањето на војничкиот ангажман, конечно можат да чекаат пензија на ново работно место. Професионалните војници, кои со години бараа зголемување на старосната граница, односно решение како да обезбедат егзистенција по завршувањето на војничкиот ангажман, конечно можат да чекаат пензија на ново работно место. Откако ќе им завршеа професионалните договори, овие луѓе остануваа на улица. Безброј пати потенцираа дека учествувале во мировни мисии, дека се се уште работоспособни...

Continue reading

gay

100 години без геј парада

Во Москва во следните 100 година нема да се одржуваат геј-паради. Ова е одлуката на градскиот суд, со која се потврдува негативниот одговор на барањето на геј-активистите за одржување на парада. Во Москва во следните 100 година нема да се одржуваат геј-паради. Ова е одлуката на градскиот суд, со која се потврдува негативниот одговор на барањето на геј-активистите за одржување на парада. ЛГБТ активистите бараа дозвола за одржување на геј-парада во следните 100 години, односно активистите на движењето „Геј Русија“ бараа одобрување за одржување на 102 собири во следните 100 години на Плоштадот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top