Tag: банкротира

Elizabeta II

Бара собарици, а се соочува со банкрот

Кралицата Елизабета е пред банкрот. Британските власти истакнале дека трошоците на кралицата мора да се намалат бидејќи во спротивно таа ќе банкротира. Кралицата Елизабета е пред банкрот. Британските власти истакнале дека трошоците на кралицата мора да се намалат бидејќи во спротивно таа ќе банкротира. Одборот за јавни трошоци на британскиот парламент соопшти дека финансиската состојба на Кралицата Елизабета е многу тешка, затоа што резервите паднале на историски минимум на само милион фунти од 35 милиони колку што изнесувале во 2001 година. За колапсот на “кралскиот буџет” парламентарците...

Continue reading

greece bankrupht

Ероу: Нека банкротираат, тие се виновни што грешеле

Кенет Ероу професор во пензија и добитник на Нобелова награда за економија во интервју за “Дојче веле“ вели дека Грција мора да банкротира бидејќи нејзиниот долг веќе го отплатуваат другите земи членки. Кенет Ероу професор во пензија и добитник на Нобелова награда за економија во интервју за “Дојче веле“ вели дека Грција мора да банкротира бидејќи нејзиниот долг веќе го отплатуваат другите земи членки. “Нека банкротираат. Тие се виновни што грешеле. Ми се чини дека Европа е доволно богата за да го прими тоа“, додава Ероу. Неспособноста да се подмират обврските по основ на обврзници едноставно...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top