Tag: банкнотите

Колку бактерии има една просечна банкнота

Само едно од пет лица мијат раце Истражувањето покажало дека користењето на банкноти и метални пари е нехигиенско, сепак, само едно од пет лица мијат раце по употребата на пари. Истражувањето е спроведено на 9923 Европјани над 18 години каде биле вклучени Велика Британија, Франција, Шпанија, Данска, Полска, Грција, Унгарија, Романија, Чешка и Хрватска. Тоа покажало дека две третини од Европјаните веруваат дека банкнотите се валкани, додека само еден од петмина мие раце по допирот со нив. Три четвртини од испитаниците во оваа студија се сложиле дека треба да бидат внимателни кога станува збор...

Continue reading

banknota

Швајцарските франци со највалканите банкноти

Банкнотите на швајцарскиот франк се најподложни на бактерии и вируси, покажа истражувањето на тројца експерти Хабиб Гедик, Тимоти Вос и Андреас Вос, кои ја испитувале валканоста на банкнотите на валутите во еврозоната, Канада Хрватска, САД, Индија, Мароко и Романија, пренесе швајцарскиот весник „20 минути“. Банкнотите на швајцарскиот франк се најподложни на бактерии и вируси, покажа истражувањето на тројца експерти Хабиб Гедик, Тимоти Вос и Андреас Вос, кои ја испитувале валканоста на банкнотите на валутите во еврозоната, Канада Хрватска, САД, Индија, Мароко и Романија, пренесе швајцарскиот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad