Tag: банкарска

Зелено светло за банкарска унија

Банкарска унија клучен фактор за кризата во финансискиот сектор Банкарската унија е еден од клучните одговори за кризата во Европа во финансискиот сектор, изјавил неименуван извор од германската влада. Спрема планот на ЕУ, би требало да постои еден супервизор кои ќе ги надгледува банките во еврозоната, потоа еден орган кои ќе ги одредува правилата за затворање или реконструкција на проблематичните банки, и едно тело во кое ќе се слеваат пари за да сето тоа се плати. Германската влада усвои пакет на закони со кои се дава зелено светло за формирање на европската банкарска унија. Спрема усвоениот...

Continue reading

plaza

Распишан конкурсот за давање на oхридските плажи под концесија

Министерството бара милион денари банкарска гаранција за учество на електронската аукција. За помалку од еден месец ќе се знаат новите газди на Охридските плажи. Министерството за транспорт и врски го распиша јавниот конкурс за давање под краткотраен закуп земјиште сопственост на Република Македонија, наменето за плажи на охридското крајбрежје. Условите наведени во него се крајно неповолни и арогантни, речиси за сите поранешни, а и потенцијални концесионери, вели Љупчо Нечкоски – поранешен концесионер на плажа. „ Условите за конкурирање за секоја плажа се крајно неприфатливи, пред се од финансиска...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad