Tag: банкарите

kreditni karticki

Македонците ги сакаат кредитните картички

Бројот на кредитни картички во пораст, но расте и бројот на долгови по основ на картички. Во 2013 та година, според податоците на Народната Банка во оптек биле повеќе од 1,5 милиони картички. Од нив повеќе од 1 милион се регистрирани како дебитни картички. Банкарите потврдуваат дека лани имало зголемен интерес за картички, но не само за кредитни туку и за дебитни. Каматните стапки за кредитни картички и негативните салда и натаму се сметаат за највисоки. Така на крајот од 2013 година каматата на ниво на банкарскиот сектор изнесува 10,7%. Само за една година, или во 2013 во однос на 2012, бројот...

Continue reading

lingerie

Нема секс за банкарите поради неповолните кредити

Проститутките од висока класа во Шпанија излегоа на штрајк. Проститутките од висока класа во Шпанија излегоа на штрајк. Во текот на целиот штрајк тие ќе нема да ги даваат своите услуги на моќните банкари се додека не почнат да даваат кредити на најсирамошаните слоеви од општеството. Мадритските ескорт дами велат дека нивниот штрајк ќе заврши оној момент кога банкарите ќе ги „исполнат своите должности кон општеството“ и ќе почнат да даваат поголеми и поповолни кредити на Шпанците кои поради рецесијата едвај спојуваат крај со крај. Меѓутоа, со цел да ги „надитрат“ многу банкари се претставувале...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad