Tag: бандери

Пајаковата мрежа од кабли на охридските улици ќе биде расчистена, најавуваат надлежните компании

Пајаковата мрежа од кабли на охридските улици ќе биде расчистена, најавуваат надлежните компании. На улицата Петар Чаулев денес се менуваше оштетена бандера на Телеком. На столбот има мрежа од кабли од  телефонски жици, но и на кабловските оператори. Од Телком се надеваат дека денешниот зафат е последниот од бројните оштетувања настанати од снежното невреме. Граѓаните кои имаат сознанија за други оштетувања на бандери, а за кои Телеком засега нема сознанија е отворен за соработка со граѓаните. Дефектите  може да се пријавуваат на безплатниот број 0 800 12345. Раководителот на регионалниот центар...

Continue reading

bandera

Опасни бандери во село Орман

Жителите на село Орман стравуваат од неколкуте надвиснати бандери за пренос на електрична енергија. Жителите на село Орман стравуваат од неколкуте надвиснати бандери за пренос на електрична енергија. Пред една недела, поради невреме, за малку била избегната голема несреќа кога две од нив се срушиле над селскиот пат. Мобилни екипи од ЕВН- ЕСМ дошле, но поради презафатеност не го средиле проблемот во целост. Неколку шупливи и стари бандери за пренос на електрична енергија повеќе од една недела стојат надвиснати над селскиот пат во Орман. Жителите стравуваат дека, поради нивната нестабилност,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad