Tag: банар

lovorov venec

Славе Банар-прв охриѓанец добитник на наградата за најдобра поема „Григор Прличев“

Годинешниот лауреат, Славе Банар вели дека во своето творење тој само постапил по чекорите кои ги гледел целиот свој живот, чекорите на големиот Григор Прличев. Охриѓанецот Славе Банар годинашен лауреат, добитник на наградата за најдобра поема „Григор Прличев“. Поемата „Амбар“ едногласно избрана за најдобра поема за 2014та година помеѓу петнаесет други пристигнати поеми. Лауреатот, Славе Банар вели дели дека тој само чекорел по стапките на Прличев кои ги следел целиот свој живот. „Се чувствувам малку повластено, се чувствувам по малку на некој начин благословено што успеав да продолжам во еден...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top