Tag: бананите

Што содржат бананите со темни дамки

Што се случува ако јадете банани со темни дамки Потполно зрела банана произведува супстанца наречена TNF (Tumor Necrosis Factor) која има способност за борба против клетките кои се однесуваат невообичаено, односно клетките на тумор. Истражувањето го спровеле јапонските научници кои дошле до заклучок дека бананата со темни дамки е осум пати поздрава од зелените банани или друго овошје, пишува Amazing stories around the world. Во споредба со грозјето, јаболкото, лубеницата, ананасот и крушата, бананите содржат најмногу антиканцерогени супстанци. Како што созрева бананата, развива темни дамки на...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top