Tag: бал

Бал под маски со хуманитарна цел на охридските деници

Први април не е само ден на шегата. На овој ден, охридските деници со смеа и забава му придадоа уште едно обележје – хуманоста. Средставата, кои синоќа беа собрани од „Хуманитарната вечер под маски“, ќе бидат наменети за потребите на децата со оштетен вид.   Незаборавна забава и дружење под маски со хуманитарна цел. Синоќа, во хотелот „Сити Палас“ во организација на женскиот Лајонс клуб „Деница“, одбележувајќи го 1-ви април, но и роденденот на клубот, охридските деници покажаа дека овој ден не е само ден на шегата, туку дека е и ден на хуманоста. Претседателката на клубот, Лидија Тилевска,...

Continue reading

logo

Меѓународен ден на белиот стап

Слепите лица денеска го одбележуваат 15 Октомври, Меѓународниот ден на Белиот стап. Во организација на Националниот сојуз на слепите на Република Македонија денеска покрај многуте активности, слепите лица ќе даруваат крв на крводарителската акција насловена „Слепите за заедницата“. Се одржа и дефиле на слепите лица кое ќе почне од фонтаната „Александар Македонски“ на плоштадот Македонија до Домот на хуманитарни организации „Даре Џамбаз“ каде во холот ќе биде отворена изложба на тифло-технички помагала, ракотворби на слепите жени изработени на Семинарот за жени „Актив на слепата жена и нејзините...

Continue reading

logo

„Балот на вампирите“ во Давос

Приближно 400 учесници од протестната поворка во швајцарскиот град Базел повикаа вчера на завршување на „балот на вампирите“, како што го нарекоа почнатиот Светски економски форум (СЕФ) во Давос. Приближно 400 учесници од протестната поворка во швајцарскиот град Базел повикаа вчера на завршување на „балот на вампирите“, како што го нарекоа почнатиот Светски економски форум (СЕФ) во Давос. Неколку демонстранти фрлаа обувки, пластични шишиња и боја врз зградата на швајцарската банка Ју Би Ес. На фасадата на градската управа била закачена паролата „Да го исчистиме СЕФ“, а неколку бомби биле фрлени...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad