Tag: балкони

ПРЕДВРЕМЕ ЗАВРШИ АКЦИЈАТА „ЦВЕТНИ БАЛКОНИ-ЦВЕТЕН ОХРИД“

Иако беше предвидено да трае два дена, поради големиот интерес, акцијата „Цветни Балкони-Цветен Охрид“ започна и заврши денес. Како што беше најавено, поделени се 400 жардиниери со цвеќе за жители од повеќе улици во Охрид. Поради огромниот интерес, акцијата „Цветни балкони-Цветен Охрид“ што традиционално ја организира Општина Охрид по повод 5- јуни , Светскиот ден на животната средина започна и заврши денес, а беше предвидено да трае два дена. Предвидените 400 жардиниери со саксиско цвеќе за кратко време беа поделени на жителите од улиците: „Момчило Јорданоски“, „Александар Гушо“, „Трајче Дојчиноски“,...

Continue reading

ГОДИНАВА ПОВТОРНО ЦВЕТНИ БАЛКОНИ-ЦВЕТЕН ОХРИД

Општина Охрид традиционално и годинава ќе го реализира проектот „Цветни балкони – Цветен Охрид“. Општина Охрид традиционално и годинава ќе го реализира проектот „Цветни балкони – Цветен Охрид“.Во рамките на овој проект ќе бидат поделени 400 жардиниери со саксиско цвеќе на жителите кои живеат на улиците: -ул.„Ариф Мустафа“ -ул. „Махмуд Рифат“ -ул.„Бистрица“ -ул„Шар Планина“ -ул„Никола Петров Русински“ -ул.„ Хаџи Мустафа“ -ул.„Сатеска“ -ул.„Васил Стефовски“ -ул„Мишо Гилиќ“ -ул.„Трајче Талески“ -ул.„Гоце Делчев“ Акцијата ќе се реализира на 3 и 4 јуни( среда и четврток) 2020год. Граѓаните од гореспоменатите...

Continue reading

Цветни балкони за цветен Охрид

Општина Охрид традиционално и годинава ќе го реализира проектот „Цветни балкони – Цветен Охрид “ . Во рамките на овој проект ќе бидат поделени 400 жардиниери со саксиско цвеќе на жителите кои живеат на  улиците: Општина Охрид традиционално и годинава ќе го реализира проектот „Цветни балкони – Цветен Охрид “ . Во рамките на овој проект ќе бидат поделени 400 жардиниери со саксиско цвеќе на жителите кои живеат на  улиците:„Македонски просветители“ од пресекот со бул.„Туристичка“ до кеј „Македонија“ , „ Димитар Влахов“ од пресекот со бул. „Македонски просветители“ до пресекот со ул.„Јане...

Continue reading

цвекја

„Цветни балкони – Цветен Охрид“

Во текот на неделата на животната средина, предвидено е повторно да се реализира проектот, “Цветни балкони – Цветен Охрид“, во чии рамки ќе бидат поделени 300 жардиниери со саксиско цвеќе на жителите кои живеат на следните улици: „Момчило Јорданоски“, „Марко Цепенков“ од пресекот кај Стобекс до кружниот тек кај болницата, ул. „Вангел Николоски“, ул. „Дебарца“, ул. „Александар Гушо“, ул.„Трајче Дојчиноски“, ул „1-ви Мај“, ул. „1-ва Македонска ударна бригада“ од пресекот со ул. „ Питу Гули “ до Стобекс. Во текот на неделата на животната средина, предвидено е повторно да се реализира проектот,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad