Tag: балкнаски

karta

Балканските лидери на средба во Црна Гора

Лидерите на шест поранешни југословенкси републики, плус Албанија и Бугарија, денеска ќе се сретнат во црногорскиот град Цетиње. Лидерите на шест поранешни југословенкси републики, плус Албанија и Бугарија, денеска ќе се сретнат во црногорскиот град Цетиње. На средбата насловена “Менаџирање на културните разлики и нивно претставување за туристички цели“, ќе учествуваат црногорскиот претседател Филип Вујановиќ, српскиот Борис Тадиќ, хрватскиот Стјепан Месиќ, словенечкиот Данило Тирк, македоснкиот Ѓорге Иванов, бугарскиот Георги Прванов, албанскиот Бамир Топи и од БиХ Небојша Радмановиќ. На средбата...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad