Tag: балканско

Наскоро Европски триатлон куп и Балканско триатлон првенство во Охрид

Само десетина дена до еден од најголемите спортски настани оваа година во Охрид годинава. Македонската Триатлон федерација со помош од Асоцијацијата „Спорт за сите, сите за спорт“, Општина Охрид, Агенцијата за млади и спорт и македонскиот олимписки комитет, ќе организира Европски триатлон куп и Балканско триатлон првенство во Охрид. На 15-ти и 16-ти септември , 300 натпреварувачи од 20 земји ќе ги одмерат своите спорстки вештини во пливање, трчање и возење велоспед во категориите деца, јуниори, кадети и сениори, на  Европскиот триатлон куп и Балканското триатлон првенство во Охрид, информира...

Continue reading

Охрид ќе биде домаќин на Европски куп и Балканско првенство во триатлон

Охрид ќе биде домаќин на Европски куп  и Балканско првенство во триатлон. Спортскиот настан ќе се одржи во септември, а се очекува на  натпреваруавањето да има над 300 спортисти  кои ќе пливаат , трчаат и возат велосипед. Техничката организација е на охридската  асоцијација „ Спорт за сите, сите за спорт“,  а поддршка ќе даде и Локалната самоуправа. Македонската Триатлон федерација ќе организира Европски куп во Охрид. Од 15 до 16 септември , 300 натпреварувачи ќе ги одмерат своите спорстки вештини во пливање, трчање и возење велоспид во категориите деца, јуниори, кадети и сениори, информира...

Continue reading

Охрид ќе биде домаќин на Европски куп и Балканско првенство во триатлон

Охрид ќе биде домаќин на Европски куп  и Балканско првенство во триатлон. Спортскиот настан ќе се одржи во септември, а се очекува на  натпреваруавањето да има над 300 спортисти  кои ќе пливаат , трчаат и возат велосипед. Техничката организација е на охридската  асоцијација „ Спорт за сите, сите за спорт“,  а поддршка ќе даде и Локалната самоуправа. Македонската Триатлон федерација ќе организира Европски куп во Охрид. Од 15 до 16 септември , 300 натпреварувачи ќе ги одмерат своите спорстки вештини во пливање, трчање и возење велоспид во категориите деца, јуниори, кадети и сениори, информира...

Continue reading

velosipedisti

Ќе се бира охридски спортист на годината

Кон крајот на месец јануари ќе се организирана свеченост на која ќе бидат прогласени најдобрите спортисти за 2014та. Кон крајот на месец јануари ќе се организирана свеченост на која ќе бидат прогласени најдобрите спортисти за 2014та. Сите заинтересирани треба да ги поднесат своите апликации. Ќе се избира најуспешен спортист на Охрид за 2014та година и тоа во следните категории:1 Најуспешен спортист – поединечно,2 Најуспешен млад спортист – подинечно, машки и женски,3 Најперспективен млад спортист – поединечно, машки и женски,4 Најуспешна спортска екипа,5 Најуспешен спортски тренер,6 Најуспешен...

Continue reading

sportisti

Сојузот на спортови од Охрид бира „Спортист на годината“

Тие ги повикаа сите членови на Сојузот на спортови на Охрид, екипи на територијата на Охрид, спортски работници, поединци, спортски новинари да достават свои апликации. Сојузот на спортови од Охрид и годинава ќе бира спортист на годината. Овие престижни спортски признанија може да се добијат во повеќе категории и тоа најуспешен спортист поединечно, најуспешен млад спортист поединечно машки и женски, најуспешна спортска екипа, спортски тренер, спортски работник и признанија за животно дело, најмасовен клуб, фер плеј, како и спортски презентер. Изборот на најдобрите ќе го прави комисија избрана...

Continue reading

edrenje

Доделени наградите на Балканско Првенство во едрење

Вечерва на градскиот плоштад и официјално беше затворено 46 тото Балканско првенство во Едрење. Познати се балканските  шампиони кои изминативе денови од 2 па се до денес 07 септември, 200 едриличари од 6 балкански држави во 9 класи си ги одмерија силите. Вечерва на градскиот плоштад и официјално беше затворено 46 тото Балканско првенство во Едрење. Познати се балканските  шампиони кои изминативе денови од 2 па се до денес 07 септември, 200 едриличари од 6 балкански држави во 9 класи си ги одмерија силите. Во класата Фин првото место го понесе бугаринот Димитар Вангелов, на второ место се најде...

Continue reading

edrilicarska regata

Исклучително успешна 46та отворена Балканијада во едрење, Охрид 2013

Охрид за прв пат се јавува како домаќин на ова натпреварување. За догодина, најавуваат нови подвизи. Денеска е последниот ден од серијата трки на 46то Балканско Првенство во едрење кое се одржува во Охрид од 2ри до 8ми Септември. 200 едриличари од 6 балкански држави за првпат во историјата на Република Македонија ги одмеруваат силите на Охридското Езеро. Според прелиминарните резултати од 4 извозени трки до денес, доминираат турските натпреварувачи во сите класи. Од македонските натпреварувачи до овој момент најдобар резултат има едриличарот од ЕК Снегар-Струга, Ердал Лушо. „Планирани се две...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top