Tag: балканското

dzudo

Балканско првенство во џудо во Охрид

Охрид домаќин на балканското првенство во џудо за кадети и јуниори. Околу 500 учесници од две возрасни категории во машка и женска конкуренција, ќе си ги одмерат силите. Организаторите велат дека џудото е племенит и олимписки спорт и победата е фиктивна деструкција на противникот поточно победа со спортска борба. Спортскиот центар „Билјанини извори“ денес и утре е арена на џудо борбите. Околу 500 учесници од 9 балкански земји во машка и женска конкуренција ќе земат учество на Балканското првенство во џудо за кадети и јуниори. Организатор е македонската џудо федерација во соработка сo балканската...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top