Tag: балканијадата

edrilicarska regata

Исклучително успешна 46та отворена Балканијада во едрење, Охрид 2013

Охрид за прв пат се јавува како домаќин на ова натпреварување. За догодина, најавуваат нови подвизи. Денеска е последниот ден од серијата трки на 46то Балканско Првенство во едрење кое се одржува во Охрид од 2ри до 8ми Септември. 200 едриличари од 6 балкански држави за првпат во историјата на Република Македонија ги одмеруваат силите на Охридското Езеро. Според прелиминарните резултати од 4 извозени трки до денес, доминираат турските натпреварувачи во сите класи. Од македонските натпреварувачи до овој момент најдобар резултат има едриличарот од ЕК Снегар-Струга, Ердал Лушо. „Планирани се две...

Continue reading

edrilici

2012 успешна, во 2013 нови предизвици за ЕК „Бофор“

Од клубот задоволни од своите настапи во 2012та година. Едриличарите од охридскиот клуб „Бофор“ изминатава година со своите едрилици пловеа низ многу води. 2012 година воглавно ја сметаат за успешна година, пред се поради своите бројни настапи. По одредени класи, едриличарите од „Бофор“ зеле учество и на европски и на светски првенства. Тоа учество го сметаат за драгоцено искуство за во иднина. Освен што учествуваат со свои едра, тие се покажаа и како добри домаќини. „Организацијата на Илинденската регата оваа година беше во помал обем, поради помалото присуство на гостите од другите држави...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad