Tag: балетското

Paleshka

Балетската претстава „Палешка“ пред охриѓани

На задоволство на сите се збогатува културната понуда за најмладите. „Виза ви“, охридското балетско студио, на сцена. Во продукција на Ц.К. „Григор Прличев“, во петок на 18 ти ноември во 18 часот, премиерно ќе се изведе детската балетска претстава „Палешка“, во кореографија на Јулија Милески. Влезот чини 100 денари. Директорката на центарот, Драгана Боцеска, е мошне задоволна од подготвеноста на младите за изведба на претставата, која е работена согласно истоимената бајка „Палешка“, наменета исклучиво за најмладата популација. Средствата за обезбедување на сценографијата и амбиентот ги обезбедило...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top