Tag: балетска

pretstava

Волкот и 7 те јариња повторно пред младите охриѓанчиња

Утре во Центарот за култура „Григор Прличев“ во 12 часот ќе се прикажува детската балетска претстава „Волкот и 7 те јарина“. Утре во Центарот за култура „Григор Прличев“ во 12 часот ќе се прикажува детската балетска претстава „Волкот и 7 те јарина“. Директорката, Драгана Боцеска, потсетува дека оваа претстава премиерно била изведена на крај од 2013 година, и од тогаш па досега не престанувал интересот на помладата публика за нејзино репризно прикажување. Боцеска категорична дека Центарот за култура ја негува младата популација со тоа што ја упатуваат во тајните на уметноста, посебно во балетот. „Интересно...

Continue reading

logo

„Волкот и седумте јариња“ повторно пред охриѓани

НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид на барање на публиката, повторно ќе ја прикажува детската балетска претстава “ВОЛКОТ И СЕДУМТЕ ЈАРИЊА”. НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид на барање на публиката, повторно ќе ја прикажува детската балетска претстава “ВОЛКОТ И СЕДУМТЕ ЈАРИЊА”. Оваа САБОТА, 29-ти Март 2014 година, почеток 12.00 часот, по цена на влезницата од само 50 денари, наменета за најмладите, НУ Центар за култура “Григор Прличев”- Охрид на барање на публиката, повторно ќе ја прикажува детската балетска претстава...

Continue reading

balet deca

„Волкот и седумте јариња“, детски балет за предпразнично расположение

Центарот за култура „Григор Прличев“ во предновогодишниот период им се посветува на најмалите. Празничниот период Центарот за култура „Григор Прличев“ ќе се посвети на најмалите. Започнуваат со детската балетска претстава „Волкот и седумте јариња“ во изведба на балетското студио „Визави“ под кореографската палка на Јулија Милевски. Претставата е работена според истоимената бајка за деца и секако наменета токму за најмладата публика. „Ќе трае неполн час, значи самиот термин, 12 часот во недела, токму со тоа сакаме да ги привлечиме помладите, да дојдат, да поминат убаво време со балетската претстава...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top