Tag: балетот

На сцената на „Охридско лето“ ќе се врати балетот и балетските претстави

На сцената на „Охридско лето“ ќе се врати балетот и балетските претстави и повторно ќе се актуелизира сцената на Самоиловите тврдини. Ова се само дел од плановите на новата директорка на НУ Фестивал „Охридско лето“. Се кројат планови за 59тото издание на фестивалот „Охридско лето“. Директорката на оваа Национална установа, Наташа Поповиќ вели дека контактите со многу светски познати уметници се во тек и дека и новото издание на фестивалот ќе понуди квалитет и настани за сечиј вкус. Поповиќ кажува дека на сцената на „Охридско лето“ ќе се врати балетот и балетските претстави бидејќи малку се подзаборавени,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad