Tag: балеска

gerijatrija

Пензионерите и годинава празнично на геријатрија

Дружба, софра и најава за реализација проектот за проширување на геријатрија Охрид е исходот од денешната традиционална посета на охридските пензионери во геронтолошкото одделение при општа болница Охрид. Охридското пензионерско здружение во посета на одделението за геријатрија при Општа болница Охрид. Традиционално во очи на претстојните празници, вештите раце на пензионерките направија различни домашни специјалитети како комат, штрудла питулици, ванилици, и ги поставија на трпезата на геријатрија за да ги вкусат пациентите. Годинава охридските пензионери покрај визита на пациентите, беа во...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad