Tag: балевски

Д-р Балевски: Се бориме секој потежок случај на Ковид да добие болничка нега

Расте бројот на хоспитализирани охриѓани со потешка форма на Ковид.  Во општа болница, оваа во споредба со предходната недела, скоро удвоен е бројот на пациенти. Притисокот врз болницата ќе се зголемува во периодот што следи. Директорот д-р Балевски вели дека ќе преадаприраат оделенија ќе приспособуваат капацитети и ќе се борат секој пациент на кој му е потребна болничка нега да биде згрижен. Како што се зголемува бројот на заразени охриѓани со корона вирусот расте и бројот на хоспитализирани лица во Општата болница кои развиваат потежок облик на болеста  Ковид-19. Во моментов се згрижени 71...

Continue reading

Д-р Горан Балевски назначен за нов директор на Општа болница Охрид

Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес конференција објави дека д-р Горан Балевски е именуван за нов директор на охридската Општа болница. Балевски е познат доктор специјалист уролог и хирург. Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес конференција објави дека д-р Горан Балевски е именуван за нов директор на охридската Општа болница. Балевски е познат доктор специјалист уролог и хирург.Тој доаѓа на местото прв човек на Општата болница во Охрид на местото на Славица Малевска Стојадиновиќ, која беше разрешена денес,а во врска во случајот со починатата шациентка од...

Continue reading

Охриѓанецот Ристе Балевски дури во Париз ја пренесе пораката за помош на лицата со ретки болести

Ристе Балевски истрча 21 километар и ја пренесе пораката за помош на лицата со ретки болести. Тој на интернационалниот полумаратон во Париз, Франција, на кој се натпреваруваа учесници од целиот свет, беше обоен во боите на лицата со ретки болести, со цел, да потсети дека овие лица постојат и дека не смеат да бидат заборавени од околината во која живеат, а пред се од државата. Охриѓанецот Ристе Балевски дури во Париз ја пренесе пораката за помош на лицата со ретки болести. Тој пред десеттина дена учествуваше на интернационалниот полумаратон во Париз, Франција, на кој се натпреваруваа учесници...

Continue reading

Промовирано делото „Подводна и хипербарична медицина“ од д-р Горан Балевски

Излезе првата книга во Македонија за тајните на  подводната и хипербарична медицина. Годините поминати во нуркањето како спорт, но и професионалниот ангажман и првите искуства  од работата со хипербаричната комора, биле инспирација, нашиот сограѓанин, истакнатиот доктор Горан Балевски на хартија да го стави се тоа во неговото дело „Подводна и хипербарична медицина“, кое синоќа беше промовирано во Охрид. Нуркањето е една убава авантура која му ја исполнува душата на нуркачот со убавините на подводниот свет. Но сепак, ограниченото време на нуркање може да носи и опасности кои можат да завршат...

Continue reading

ogo

Промоција на делото „Подводна и хипербарична медицина“ од  д- р Горан Балевски

Утре, 30- ти октомври, со почеток во 18 часот во големата општинска сала ќе се изврши презентација на книгата „Подводна и хипербарична медицина“ од  д- р Горан Балевски. Утре, 30- ти октомври, со почеток во 18 часот во големата општинска сала ќе се изврши презентација на книгата „Подводна и хипербарична медицина“ од  д- р Горан Балевски. Книгата која е издадена на македонски и англиски јазик ќе ја презентира проф. Д- р Здравко Тројачанец.  

Continue reading

bolnica

Квалитет има, ама недостасува кадар

Докторите од општата болница квалитетни и успешни. Тоа го потврди и Министерството за здравство. Но болницата се судрува со еден голем проблем, а тоа е недостигот на кадри. Првиот човек на оваа здравствена установа вели дека се прават напори тој да се надмине. Д-р Горан Балевски, специјалист уролог во Општата болница во Охрид е трет на листата на најдобро рангирани доктори за месец  март.  Оваа листа ја составува Министерството за здравство според системот за плаќање по успешност. Наградени се оние доктори кои се движечка сила во своите институции. Тие добиваат посебно признание и паричен надоместок...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top