Tag: бакулески

bakule

Бара неисплатени плати од општината, од таму велат договорот на дело му е спорен

Со обвинувања до општина Охрид дека не му исплатиле половина од платите за негов ангажман со договор на дело уште во времето на претходната власт. Од локалната пак велат дека неговиот договор е само еден од 160 други договори на дело кои инспекторите на Министерството за труд и социјала ги прогласиле за спорни. Томислав Бакулески, жител на Пештани со обвинувања до локалната самоуправа дека не му исплатила заработени плати за негов ангажман со договор на дело. Бакулески вели дека тој бил ангажиран од страна на поранешната локална самоуправа, за работа во ОУ „Св.Наум Охридски“ во Пештани во периодот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top