Tag: анонимен

Откриен е идентитетот на богаташот кој дели пари

Анонимниот богаташ не е повеќе анонимен Американските медиуми го открија идентитетот на богаташот кој по улиците на Сан Франциско остава плика со пари. Станува збор за трговецот со недвижнинини Jason Buzi. До неодамна непознато лице ширум улиците на Сан Франциско оставаше плика во кои се наоѓаа 20 или 100 долари, а упатствата како да се дојде до пликото ги оставал на својот Твитер профил – @HiddenCash. Доброчинителот не е повеќе анонимен и се работи за Jason Buzi, човек кој заработил милиони тргувајќи со недвижнини. Тоа што е откриен неговиот идентитет нема да го спречи да ја продолжи...

Continue reading

najskap

Најскапиот апартман во светот

Најскапиот „пентхаус“ во светот штотуку бил купен од анонимен арапски Шеик за неверојатни 308 милиони долари. Најскапиот „пентхаус“ во светот штотуку бил купен од анонимен арапски Шеик за неверојатни 308 милиони долари. Овој двоспратен пентхаус, кој е лоциран во Монако, вклучува и огромна библиотека, бесконечен базен, безбедносна просторија со камери за надзор, кино соба како и секој друг останат симбол на луксузност (тука не ги напоменавме воодушевувачките погледи кон Медитеранот).Овој „дом“ е дизајниран од фирмата Candy and Candy, стационирана во Лондон која во светот на дизајнот влезе како...

Continue reading

Picasso

Анонимен Американец поклонил слика на Пикасо вредна околу 10 милиони евра

Сликата “Заспаната девојка“ од 1935 ќе биде понудена на аукција на 21 јуни во  Лондон. Анонимен Американец му поклонил на Универзитетот на Сиднеј слика на Пикасо вредна повеќе од десет милиони евра, со услов парите од нејзината продажба да бидат наменети за научни истражувања. Сликата “Заспаната девојка“ од 1935 ќе биде понудена на аукција на 21 јуни во  Лондон, а нејзината вредност се проценува на сума помеѓу девет и 12 милиони фунти или 10.1 и 13.5 милиони евра. {loadposition content9}

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top