Categories
Охрид

Скопскиот аеродром прв во регионот доби Здравствен сертификат од Меѓународниот совет на аеродроми (ACI)

Од вкупно 350 аеродроми на светско ниво кои аплицирале за акредитација, досега само 60 успеале да се акредитираат, а меѓу нив е Меѓународниот Аеродром Скопје, како прв аеродром на Балканот кој успеа да се стекне со овој сертификат.

Categories
Охрид

Ќе се воведе автобуска линија за патници од Елбасан до охридскиот аеродром

ТАВ Македонија, денеска во Елбасан, Албанија, ги претстави можностите за евтини патувања од Аеродромот Св. Апостол Павле Охрид и Меѓународниот Аеродром Скопје за граѓаните на Албанија, на средба со локалните туристички агенции во овој град во централниот дел на Албанија.

Categories
Охрид

Охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле” во најдобрите три во Европа

Охридскиот аеродром  „Св. Апостол Павле” во најдобрите три европски аеродроми со најголем раст во првиот квартал од годинава. Споредено со просечниот пораст на патничкиот сообраќај на европските аеродроми од 4,4 отсто, порастот на аеродромот во Охрид е поголем за 60 проценти.

Categories
Охрид

ТАВ МАкедонија го реализира првиот лет од Малме до охридскиот аеродром

ТАВ Македонија на Аеродромот Св. Апостол Павле Охрид го пречека првиот лет на Виз ер од Малме, во исто време одбележувајќи го отворањето на две нови дестинации од Охрид – Малме и Милано.

Categories
Охрид

„Edelweiss“ ќе лета и од охридскиот аеродром

Швајцарската авиокомпанија „Edelweiss“ објави дека од 6-ти април годинава ќе лета два пати неделно на линијата Цирих-Охрид и обратно.

Categories
Охрид

ДЕЧИЊАТА ОД ЈОУДГ „ЈАСНА РИСТЕСКА “ ГО ПРЕЧЕКАА ДЕДО МРАЗ НА ОХРИДСКИОТ АЕРОДРОМ

Видно возбудени, со широки насмевки на лицата,  260 деца згрижени во ЈОУДГ „Јасна Ристеска“,   денеска го пречекаа дедо мраз кој слета   на аеродромот „Св. Апостол Павле“ во Охрид.

Categories
Охрид

Министерот Сугарески: Финансиска поддршка за нови нискобуџетни линии на охридскиот аеродром

Министерот за  транспорт и врски од Охрид најави финансиска поддршка за нови нискобуџетни линии на охридскиот аеродром. Граѓаните ќе патуваат по ниски цени до многу метрополи, а на охридско струшкото крајбржје ќе доаѓаат повеќе туристи. Викендов во Охрид слетаа и првите гости од Турција со чартер линијата Истанбул – Охрид.

Categories
Охрид

Зголемување на бројот на летови до охридскиот аеродром бараат туристичките работници

Зголемување на бројот на летови до охридскиот аеродром, бараат од ХОТАМ и туристичките работници од охридско струшкиот регион. Дел од нив предлагаат враќање на некогашните линии од Љубљана, Белград, Виена, Дизелдорф до Охрид како и обезбедување аранжмани преку цела година а не само за летната сезона.

Categories
Охрид

На охридскиот аеродром пристигнаа првите туристи од Холандија

Пристигнаа првите туристи од Холандија. Од авиокомпанијата Корендон најавуваат зголемување на бројот на туристи дури за 20% доколку состојбата во земјата е стабилна. Слични се очекувањата и на градоначалникот Бакрачески, и од ТАВ очекуват добра летна сезона за 2017 год.

Categories
Свет

Мал српски аеродром стана водечки во регионот

Билети и за пет евра за летови до Берлин