Tag: адреса

Од ОК на Вмро Дпмне на прес конференција упатија обвинувања на адреса на директорката на ЈП Билјанини извори

Бараат нејзина оставка, за како што велат, притисоците кои ги применила врз вработени за да гласаат за кандидатот на СДСМ.    Сашо Донев претседателот на ОК на Вмро Дпмне на прес конференција упати обвинувања на адреса на директорката на ЈП „Билјанини извори“, Гордана Јованоска. Донев, при тоа кажа дека со уцени и притисоци врз вработените барала да излезат и да гласаат за кандидатот на СДСМ. „Од разговорите се гледа дека директорката Јованоска врши притисок врз вработен и неговата сопруга да излезат на гласање, замислете како што вели: ,,секој глас е битен”. Уште колку такви пораки се...

Continue reading

Од ОК на ВМРО ДПМНЕ Охрид упатија сериозни обвинувања на адреса на градоначалникот

Од ОК на Вмро Дпмне Охрид упатија сериозни обвинувања на адреса на градоначалникот и директорите на ЈП.  Градоначалникот Стојаноски наместо да ги решава секојдневните проблеми на граѓаните, тој го промовира капитулантскиот договор на Заев и нивните активности поврзани со претстојниот референду, обвинија на прес конференција ОК на ВМРО ДПМНЕ.  Злоупотребите за рекламирање европски вредности од страна на СДСМ и градоначалникот Стојаноски се видливи пред охриѓани, на прес конференција упати обвинување Сашо Донев претседател на ОК ВМРО ДПМНЕ. „Градоначалникот Стојаноски заедно со директорите на...

Continue reading

ОК на Вмро Дпмне упати остри критики на адреса на директорот на ЈП Градски гробишта

Општинскиот комитет на Вмро Дпмне упати остри критики на адреса на директорот на ЈП Градски гробишта. Обвинуваат дека се прекршени законски одредби од Законот за гробишта и погребални услуги. Бараат одговорност и разрешување од функцијата.  Остри критики за работењето на Татјана Дамјаноска, директор на ЈП Градски гробишта упати Перчо Божиноски портпарол на ОК Вмро Дпмне на денешната прес конференција. Божиноски , во своето обраќање го нападна СДСМ кажувајќи дека нивните кадри како партиски послушници предизвикуваат хаос. На адреса на Дамјаноска се бара одгворнот затоа што побарала ексхумација...

Continue reading

Нема лични карти со адреса на живеење во Чекштина за тамошните жители

Нема лични карти со адреса на живеење во Чекштина за тамошните жители. Жителите кои живеат во  охридската населба Чекоштина не можат да добијат лична карта со адреса на живеалиште во оваа населба. Напоменуваат дека имаат проблем со уличниот систем и не можат да извадат ваков документ. Со овој проблем  се соочуваат 50 -тина жители во Чекоштина, вели Ванчо Огненов еден  од жителите од оваа населба. „Неможеме да ја добиеме вистинската адреса. Добиваме пошта на Чекоштина бб , а во  секторот за внатрешни работи одбиваат да примат промена на живеалиште бидејќи не постоела формално населба Чекоштина....

Continue reading

лого

Телефонска линија и електронска адреса за анонимно пријавување на мито и корупција

Со цел подобрување на ефикасноста и одговорноста на општинската администрација, општина Охрид отвори  телефонска линија и електронска адреса за анонимно пријавување на мито и корупција. Со цел подобрување на ефикасноста и одговорноста на општинската администрација, општина Охрид отвори  телефонска линија и електронска адреса за анонимно пријавување на мито и корупција. Граѓаните пријавувањата ќе можат да ги извршат на телефонскиот број 046/262-469, 262-469 или со поднесување  анонимна пријава по електронски пат преку веб – страната на општина Охрид со испаќање е-маил на следнава адреса : prijavikorupcija@ohrid.gov.mk {loadposition...

Continue reading

Берлин, прв град кој добил свој домејн

Дигитално истакнување на градот Берлин стана прв град во светот кој има сопствен домејн, па компаниите и поединците во престолнината на Германија сега можат да регистрираат интернет адреса која ќе се завршува со .berlin, покрај досегашните .com, .org или .de. Веб страница со адреса која завршува со .berlin ќе чини 50 евра годишно, пренесува AFP. Градоначалникот на Берлин, Клаус Воврајт, на претставувањето на новиот домејн рекол дека тоа дава можност дигитално да се истакне дека Берлин е место каде некој живее или ги базира своите работни активности. Претставникот на компанијата „.berlin” Дирк...

Continue reading

Порака до злосторникот! Порака до Б.Ц.

Под ова мото на три пункта во Струга граѓаните можат да пратат порака до лидерот на СДСМ Бранко Црвенкоски, а  ВМРО – ДПМНЕ ќе се погрижи да му ги испорача на неговата адреса. Струга памети, стружани не забораваат. Кандидатките за пратенички на ОК на ВМРО – ДПМНЕ, Љилјана Затуроска и Надица Николовска упатија сериозни обвинувања кон лидерот на СДСМ, Бранко Црвенкоски. Затуроска потенцира дека стружани сеуште се сеќаваат на најголемото зло кое им беше направено на граѓаните со територијалната поделба, која им ја сервира СДСМ.„Последиците од тој злочин се чуствуваат и ден денес. ОК на ВМРО – ДПМНЕ...

Continue reading

e-mail

Казни до 1.000 евра за фирмите без имејл

Казни од 500 до 1.000 евра ќе заработат фирмите што до 1 април годинава нема да пријават имејл-адреса во Централниот регистар. Казни од 500 до 1.000 евра ќе заработат фирмите што до 1 април годинава нема да пријават имејл-адреса во Централниот регистар Ова е предвидено со дополнувањата на Законот за едношалтерски систем и за водење на трговскиот регистар и регистарот на други правни лица. Во законот се предвидува и глоба во износ од 250 до 500 евра за управителите на фирмите што нема да ја исполнат оваа законска обврска. „Субјектите на упис запишани во трговскиот регистар и регистарот на други...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top