Ознака: авторските

Претпоставки и коментари наместо да се праша втората страна

Post Views: 0 Серија различни текстови во прилог на иста видео снимка се појавија на повеќе дигитални медиуми, на кои заеднички именител им е констатирање и коментирање, со инсинуирање на вмешаноста на Радмина Шекеринска, актуелната министерка за одбрана и носистел на листата во Изборната единица број пет, од коалицијата „Можеме“. Го реценцираме текстот на vecer.mk, насловен :„Боки по дома со другарките Катица и Радмила (фото+видео)“, во кој сајтот информира дека на социјалните мрежи се појави фотографија и видео на неправосилно осудениот во случајот „Рекет“, Бојан Јовановски...

Continue reading

logo

Журка: Oсум часа македонска музика

Post Views: 0 Собранието го донесе законот за авторски и сродни права, со кој е утврдено дека сите телевизии ќе мора да пуштаат осум часа неделно македонска музика. Со измените, Владата на Република Македонија ќе ја носи предлог тарифата по која ќе се наплаќа за авторските права, но притоа ќе се има предвидид и фондот за снимање нова македонска музика заради обврската да се пушта македонска музика. – Системот за електронско евидентирање на авторските дела ќе овозможи правилно наплаќање на авторските права. Доколку тој не се инсталира во радиотелевизиските организации...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top