“Војна“ помеѓу Samsung и Apple

Samsung со конкурент на iPhone6

 |  инфодеск  | 

Apple долго време припрема нови модели на смарт телефони и можеби оваа компанија за два месеца би требало да го претстави iPhone6, а можеби и својот прв фаблет. Со оглед дека iPhone ќе донесе, толку очекуван, голем екран чија дијагонала би била 4,7 инчи, бројни аналитичари очекуваат огромна побарувачка и оборување на рекордот по продажба, а овој модел би можел да привлече и многу корисници на Android кои најголемата мана во iPhone ја гледаа во малиот екран.
Во Samsung се свесни дека овој модел на iPhone ќе привлече милиони нови корисници и како што пренесува Tech Radar, јужнокорејската компанија веќе припрема нов модел на Galaxy смартфон кој ќе му конкурира на iPhone6. Моментално кодното име на овој модел е Galaxy Alpha, а добрата вест за љубителите на Samsung е дека тој треба да биде претставен следниот месец или пред претставувањето на iPhone6.
Моментално нема детални информации за овој модел, но шпекулациите се дека тоа ќе биде комбинација од Galaxy S5 и последниот модел на Galaxy Note Phablet. Освен големиот екран и силниот хардвер, би требало да има и солидно метално куќиште и уште некои напредни опции.

{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top