Метеоролозите од Флорида соопштија дека ураганот „Берта“ се движи бавно, но со тенденции да стане голем ураган и се упатува накај Бермуда.

Сеуште не се знае кога ураганот ќе пристигне до копното и каков ефект ќе има врз Бермуда. Метеоролозите ги предупредија луѓето од островот будно да го следат развојот на бурата. Моментално се наоѓа на 590 милји оддалеченост од Бермуда.

Максималната брзина на ветровите е околу 160 км/час. Во наредниве неколку денови се очекува зголемување на брзината и појава на големи бранови.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: