Categories
Свет

Средба на претседателите на Аргентина, Бразил и Венецуела

Претседателите на Аргентина, Бразил и Венецуела разговараа за прашања што се однесуваат на интеграцијата на земјите од регионот.

Претседателите на Аргентина, Бразил и Венецуела разговараа за прашања што се однесуваат на интеграцијата на земјите од регионот.Венецуелскиот претседател Уго Чавес изстакна дека е време повторно да се покрене позаборавената тема за Јужниот гасовод кој треба да ги поврзе Каракас и Буенос Ајрес.
Тројцата претседатели исто така ги разгледале и перспективите за изградба на „Јужната железничка линија“ која ќе ги поврзе главните градови на Аргентина и Венецуела.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *