Норвешка новинарка даде отказ во живо поради здодевни вести

Добар ден! Ова се пладневните вести на NRK а јас давам отказ!

 |  Маја Савиќ  | 
vo zivo
во живо

Pia Bete PedersenНовинарка од една радиостаница во Норвешка ги шокира слушателите кога во текот на емитувањето на програмата во живо даде отказ, а како причина за тоа ги наведе „недостигот на инетерсни вести“ и лошата политика на нејзиниот шеф
Новинаркара Пиа Бете Педерсен ги информираше слушателите на радиото НРК дека „дава отказ и си заминува“, затоа што сака „повторно слободно да диши и нормално да јаде“.
Педерсен во радиото работела 18 месеци, а во своето двеминутно образложение на отказот како прилчина ги посочи карактерите на одговорните лица, лошите услови за работа и недостигот на интересни вести.
– И така ништо важно не се случи, рече Педерсен по излагањето на своето образложение за отказот и излезе од студиото без да ги прочита вестите.

Потпаролот на радиостаницата изјави дека однесувањето на Педерсен ги шокирало и нејзините колеги и одговорните во НРК.
{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top