Categories
Свет

“Наргис” досега однесе 3000 животи

Речиси 4000 лица ги загубија животите, а 3000 се водат како исчезнати или сеуште се трага по нив, после разурнувачкиот циклон кој го зафати Мијанмар.

Речиси 4000 лица ги загубија животите, а 3000 се водат како исчезнати или сеуште се трага по нив, после разурнувачкиот циклон кој го зафати Мијанмар. Се верува дека бројот на жртвите може да порасне на 10 000, според последните разговори на дипломатите, кои беа водени зад затворени врати.

Тропската бура “Наргис”, ја погоди оваа Југоисточна позната и како Бурма, рано утрото во Саботата, со ветрови чија јачина изнесуваше над 240 км/ч, оставајќи, стотици и илјадници жители на оваа земја без покрив над главата и чиста вода за пиење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *