Categories
Свет

Советот на министри на ЕУ ќе расправа за ситуацијата во Грузија

Советот на министри на Европската унија денеска на вонреден состанок во Брисел ќе разговара за ситуацијата во Грузија. Советот на министри на Европската унија денеска на вонреден состанок во Брисел ќе разговара за ситуацијата во Грузија.

На состанокот претседавачот со Советот на министри, шефот на француската дипломатија Бернар Кушнер ќе ги информира колегите за резултатите од состанокот на претседателството на ЕУ во Москва и Тбилиси.

„Министрите на ЕУ ќе ја анализираат ситуацијата и ќе предложат акции кои би овозможиле брзо решение на судирите. Тие ќе ги разгледуваат и хуманитарните последици и предвидените мерки по ова прашање“, се наведува во соопштението на ЕУ пред денешниот состанок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *