Categories
Свет

Што да се прави со алергиите

Дали во летниов период редовно се криете од сонцето? Дали напролет кога ќе расцутат цвеќата кивате, ви солзат очите, ви тече нос? Дали овие симптоми се од времен карактер или со нив се борите преку целата година треба да знаете едно, не сте единствени.

 

 

Дали во летниов период редовно се криете од сонцето? Дали напролет кога ќе расцутат цвеќата кивате, ви солзат очите, ви тече нос? Дали овие симптоми се од времен карактер или со нив се борите преку целата година треба да знаете едно, не сте единствени. Интензитетот на алергиите може да биде од обична нелагодност па се до тешки хронични заболувања. Дури можат да бидат опасни по живот, во случај на алергиски и анафилактичен шок. Поради ова алергиите прдставуваат предмет на голем број научни истражувања во светот.

Иако алергиите се лечат, научниците работат на нивната превенција и контролирање на симптомите со што не само што че се чувствувате подобро туку и ке се намали степенот на ошетување на ткивата предизвикан од долготрајните алергии. Во мината година бројот на заболени работници со алергии ја чинеше светската економија околу 20 милијарди долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *