Categories
Свет

„Феникс“ ќе ги топи примероците од Марс богати со мраз

Следниот примерок кој за анализа ќе го добие термичкиот анализатор на Феникс модулот ќе биде богат со мраз.

Следниот примерок кој за анализа ќе го добие термичкиот анализатор на Феникс модулот ќе биде богат со мраз.Примерокот кој беше земен од површината на Марс, е наречен „Снежана“ . Земен е со помош на фениксовата роботска рака, и најверојатно до четврток ќе биде досатвен до оптичкиот микроскоп, а ако се оди според планот на мисијата, до недела остатокот од примероците ќе бидат доставени до водената хемиска лабораторија на модулот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *