Categories
Спорт

Охрид домаќин на Меѓународната илинденска веслачка регата

Нашиов град ќе биде домаќин на уште една регата. Овој пат во водите на Охридското езеро ќе ги видиме најдобрите веслачи од неколку балкански земји како и од Македонија. Нашиов град ќе биде домаќин на уште една регата. Овој пат во водите на Охридското езеро ќе ги видиме најдобрите веслачи од неколку балкански земји како и од Македонија.

Во организација на веслачкиот клуб „Југ“ на 10.08.2008 година во водите на Охридското езеро ќе се случи Меѓународната илинденска веслачка регата.

На регатата ќе земат учество неколку клубови од земјва како и веслачки клубови од земјите од регионов. Ќе можеме да ги видиме веслачите од В.К. „Палиќ“ од Суботица, В.К. „Бегеј“ од Зрењанин од Република Србија, потоа веслачките клубови „Тракија“ од Пловдив и „ЦСК“ од Софија, Република Бугарија како и нашите представници од веслачките клубови „Црн Дрим“ од Струга, “Дебар“ од Дебар и домаќинот на манифестацијата В.К. „Југ“ од Охрид.

Бројот на учесниците на регата е седумдесет веслачи и веслачки кои ќе ги одмерат силите во дисциплините „Скиф “ и  „Дублскул“ и тоа во, пионерска, кадетска, јуниорска и сениорска категорија.

Стартот на регатата е 08:30 минути од Градското пристаниште во Охрид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *