И покрај желбите на Барселона младата ѕвезда Лионел Меси, аргентинците ја вброија во финалниот список за Олимписките игри, но и шпанците не попуштаат. Серџо Батиста, селекторот на У-23 групата воопшто не се возбудува од приговорите на Барселона, несакајќи да се откаже од Меси, бидејќи претходно остана безз искусните Мартин Демишелис, Габриел Хајнз и Николас Бурдис. Тие недостатоци ги покри со Хавиер Машеран, Ник Пареј и Роман Рикелмо, но според него, Меси е незаменлив.

Вчера аргентинците отпатуваа во полн состав во Јапонија на последниот натпревар пред стартот на Олимписките игри, а Меси се очекува да им се придружи во следните неколку денови. Но, ако се прашуваат од Барселона, Меси нема да ја види Азија, зошто каталонците сеуште се држат до зборовите на претседателот на Меѓународниот Олимписки комитет Жак Рог, дека ќе бидат земени во обзир обврските на играчите кои играат во лигата на Шампионите и уште еднаш напоменуваат дека Олимписките Игри не се во делот на службениот календар на ФИНА.
 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: