Categories
Спорт

Маџарскиот кревач на тегови, Јанош Барањаи, повреден

Маџарскиот кревач на тегови, Јанош Барањаи, заврши во пекиншката болница, после натпреварот на олимпискиот турнир кога му излезе лактото.

Маџарскиот кревач на тегови, Јанош Барањаи, заврши во пекиншката болница, после натпреварот на олимпискиот турнир кога му излезе лактото.

Барањаи кој се натпреваруваше во конкуренција до 77 килограми, и се обидуваше да подигне тежина од 148 килограми, кога во еден момент за време на исфрлањето му се свитка надлактицата.
Тој падна на подот, тресејќи се и плачејќи од болка. Веднаш потоа е префрлен во болница, а тежината на неговата повреда не е сеуште позната.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *