Categories
Спорт

Фелпс до седмото злато, а Чавиќ прв медал за Србија

Српскиот пливач Милорад Чавиќ го освои второто место во финалната трка на Олимписките игри во Пекинг на 100 метри пеперутка, додека златото, седмо на овие игри замина на градите на Фелпс.

Српскиот пливач Милорад Чавиќ го освои второто место во финалната трка на Олимписките игри во Пекинг на 100 метри пеперутка, додека златото седмо на игрите замина на градите на Фелпс. Американецот во драматичен финиш беше подобар само за една стотинка со резултат од 50,58. Чавиќ со резултат 50,59 постави нов европски рекорд.
Бронзата замина на градите на австралијанецот Ендрју Лотерстејн. За Чавиќ ова беше прв медал за самостојна Србија во историјата на Олимписките игри.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *