Categories
Спорт

Европско првенство во билијар

Во Вилингем, германија од денес започнува Европското првенство во билијар.

Иако очите на светската спортска јавност деновиве првенствено ќе бидат насочени кон Пекинг и Олимписките игри, љубителите на билијард со голем интерес ќе следат што ќе се случува во Вилинген. Во овој германски град ќе се одржи Европското првенство во билијар, кој предствавува главен настан оваа сезона за натпревари во сите билијарски дисциплини.

Бидејќи се работи дека се работи за јубелеен настан, за девет дена во Вилинген ќе се одиграат турнири за сите категории на спортисти, па според бројот на учесниците ова првенство ќе биде најголемото досега. Бројот од 40 земји и околу 700 спортисти доволно зборува за големината на овој спортски настан.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *