Пред да излезете на сонце, само земате таблета и вашата кожа е заштитена од штетните ултравиолетови сончеви зраци. Оваа фармацевтска иновација е испробана, тестирана и целосно исплатлива за вас.

Таблетата е нараечена „Хелиогрижа“ и е направена од екстракт на одреден вид на мувла. Со овој екстракт се зголемува отпорноста на кожата од изгореници, а исто така претставува и неверојатно добар анти-оксиданс. Ги намалува воспалителните процеси кои се јавуваат на кожата како резултат од ултравиолетовото зрачење.

Секако оваа таблета мора да се зема во комбинација со креми за сончање, а не како нивна замена. Според фармацевтите, сепак најдобра заштита од ултравилетовите зраци се кремите за сончање во комбинација со антиоксидансите, како што е оваа таблета.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: