Categories
Сцена & Муабети

Топ 10 бизарни фетиши

Според Сигмунд Фројд, фетишот се однесува на предмет или дел од телото на некоја личност кои стануваат објект на нечија потреба.

Според Сигмунд Фројд, фетишот се однесува на предмет или дел од телото на некоја личност кои стануваат објект на нечија потреба. Сите ние имаме некаков фетиш, без разлика дали признаваме или не, постои нешто што претсавува наша фиксација.
Фетишот не мора да биде поврзан со поимот секс, може да се однесува на неконтролирано купување на некои работи.

Фетишите можат да бидат живи или предмети: долна облека, чевли, ракавици, униформи, апарати за заби, кожа, свила, гума, крзно, коса, стапала, нозе и многу многу други.

Станува збор за вкус, а за вкусовите не се дискутира.

Овој пат прикажуваме десет најбизарни сексуални фетиши според изборот на Foreverpleasura.

10. Копрофилија – Scat – парафилија (патолошка сексуална настроеност или сексуална аномалија) во која сексуално задоволство допринесува изметот.

9. Пумпање на телото – облекување на гардероба, одела од гума кои можат несразмерно да се напумпаат.

8. Furries – достигање до сексуално задоволство фиксирајки се на анимирани животински ликови.

7. Опседнатост со дебелината – со масните наслаги на партнерот.

6. Тортура врз градите и тестисите – екстремно и болно самоповредување на брадавиците и тестисите.

5.Роботи – сексуално задоволство со робот – кукла или облекување во костими како робот.

4. Медицински постапки – како катетеризација (вовлекување на катетер во различни шупли места), анестезија и сл.

3. Играње со кал, повраќаница и сл. За да се постигне сексуално задоволство.

2. Сексуално задоволување со балони.

1. Bug Chasers – субкултура на луѓе кои се ХИВ позитивни, а бараат сексуални партнери за да ги инфицираат и обратно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *