Categories
Сцена & Муабети

Со шопинг до идеална тежина

Жените, за време на шопинг можат да согорат еднакво количество калории, како и за време на вежбање во теретана, покажува истражувањето спроведено од трговскиот центар „Голден Сквер” во Вашингтон.

Жените, за време на шопинг можат да согорат еднакво количество калории, како и за време на вежбање во теретана, покажува истражувањето спроведено од трговскиот центар „Голден Сквер” во Вашингтон.

Додека купува и шета низ продавници, жената во просек поминува по 3,21 километри. Доколку во шопинг центар оди во просек пет пати месечно, во тој случај ќе помине околу 16 километри или 164 километри годишно.

Поминати 1,5 килограми согоруваат 100 калории, така што жената во шопинг може да потроши 200 калории.

Мажите трошат многу помалку време на шопинг, поради што на купување трошат само 744 калории месечно.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *