Categories
Сцена & Муабети

Решен проблем со паркирањето

Британските дизајнери изумиле еколошко и спортско возило што се расклопува.

Британските дизајнери изумиле еколошко и спортско возило што се расклопува.

дизајнери изумиле еколошко и спортско возило што се расклопува со притискање на само едно копче, а потсетува на модерна правосмукалка.

Новото возило на сопствениците им ги штеди нервите, бидејќи зазема само 50 проценти од паркинг просторот на обичниот автомобил, поради што е полесно да се најде место за паркирање.

“Претпоставивме дека во иднина два најголеми проблеми ќе бидат загаденоста и недостиг на паркинг места. Тоа беа и прашањата со кои се занимававме“, велат дизајнерите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *