Categories
Сцена & Муабети

Премногу сме гласни за вонземјаните

„Без разлика колку ќе бидеме “тивки“, сега е доцна да се спречи вонземјаните да не не слушнат и да дојдат“ – вели Александар Зајцев од Институтот за радио инженерство и електроника, во Москва.

 

„Без разлика колку ќе бидеме “тивки“, сега е доцна да се спречи вонземјаните да не не слушнат и да дојдат“ – вели Александар Зајцев од Институтот за радио инженерство и електроника, во Москва.

Tој ги обвинува астрономите дека во последните 40 години исфрлиле премногу микробранови за да ја означат позицијата на Земјата и да ги следат движењата на астероидите, а преку тоа ја откриле позицијата на планетата.
Тоа на некој начин ја прави Земјата ранлива во однос на вонземски напаѓачи кој ќе бидат во предност.

За споредба, Зајцев изјавува дека трансмисиите кој се испратени “на слепо“ и кој би можело да се споредат со “дерење во непозната џунгла“ се далеку “потивки“, околу 2000 пати помалку отколку микробрановите кои се користат во научни истражувања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *