Categories
Сцена & Муабети

Полицаец пациент

Пациент од психијатриска клиника, преоблечен во полициска униформа, половина час го регулирал движењето на сообраќајот во едно од предградијата на црногорската престолнина, Подгорица.

Пациент од психијатриска клиника, преоблечен во полициска униформа, половина час го регулирал движењето на сообраќајот во едно од предградијата на црногорската престолнина, Подгорица. Преоблекувајќи се во полицаец, 36-годишниот маж излегол на раскрсницата и започнал активно да ја регулира.

„Никој ништо не превземаше и сите ги исполнуваа неговите наредби – раскажал очевидец“.

Откако се појавила, полицијата тој почнал да бега и бил удрен со автомобил. Повредениот бил пренесен во болница, каде му биле констатирани потрес на мозокот и помали повреди.
По сето ова случајот се разјаснил. Повреденото лице од психијатриската клиника, објаснувајќи ја својата постапка рекол:

„Јас едноставно се обидов да си ја исполнам долгогодишната желба да бидам полицаец“.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *