Повеќе од педесетина луѓе во Индија ослепеле гледајќи во сонце и обидувајќи се да ја видат Богородица на небо.

После гласините кои се рашириле во индиската област Котајам дека се појавила Богородица многу верници се собрале да ја видат.
Но, силните сончеви зраци им предизвикале оштетување на видот. Повеќе од десетина луѓе се хоспитализирани поради изгореници на очите, а 48 верници потполно го изгубиле видот.
Покрај предупредувањето од властите луѓето и понатаму пристигнуваат и се сместуваат во хотелот чиј сопственик тврди дека токму таму „излегла“ Богородица.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: