Categories
Сцена & Муабети

Метеорит продаден за 20 илјади евра

Предметите од вонземско потекло секогаш се интересни за ентузијастите, но никој не очекувал дека за еден камен со големина на ананас некој ќе плати 20 илјади евра.

Предметите од вонземско потекло секогаш се интересни за ентузијастите, но никој не очекувал дека за еден камен со големина на ананас некој ќе плати 20 илјади евра.

Калифорниската компанија што продава автентични историски предмети на неименуван купувач во Лос Ангелес му продала метеорит пронајден во американската држава Аризона во 2004 година, тежок 12 килограми.

Како што се верува ова е најголем камен најден на тоа подрачје.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *